1999 yılında
Üsküdar İstanbul’da doğdu. İlköğretim ve lise yıllarını Üsküdarda geçirdi. Daha
sonra 2017 yılında başladığı Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik
bölümünü 2021 yılında bitirdi. Kübra Bal Beslenme ve Diyet ofisinde, Acıbadem
Hastanelerinde ve Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesinde stajlarını
tamamladı. Bitirme tezini “Yetişkinlerde Fast Food Tüketiminin Gastrointestinal
Yaşam Kalitesine Olan Etkisi” üzerine yazdı.
Hijyen Eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, 9. Ulusal
Sağlıklı Yaşam Kongresi, Gastroenteroloji Diyetisyenliği ve Kardiyoloji
Diyetisyenliği sertifikaları bulunmaktadır. Şu anda Elif Bilgin Beslenme ve
Diyet Danışmanlık Merkezinde çalışmakta, Evyapport ve Türkiye Finans Katılım
Bankası gibi kurumlara kurumsal beslenme danışmanlığı vermektedir.