Ramazan Menüsü
Ramazan Menüsü
RAMAZAN MENÜLERİ
1. HAFTA MENÜ
SAHUR
- 1 dilim beyaz peynir veya kaşar peyniri
- 1 haşlanmış yumurta
- 6 adet zeytin veya 10 tane badem veya 10 tane fındık veya 2 adet ceviziçi
- Domates,salatalık,yeşillik,taze nane,maydonoz,dereotu
- 5 adet erik veya 3 adet kuru kayısı
- 2 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği
İFTAR
İftariyelikler : Hurma, Zeytin , Beyaz peynir,Kaşar peyniri
- Domates Çorba
- Izgara Köfte
- Zeytinyağlı Fasulye
- Çavdar Ekmeği veya Bulgur Pilavı
- Mevsim Salata
- Ayran
ARA ÖĞÜN
- 1 su bardağı kefir veya 1 kase probiyotik yoğurt
- 1 porsiyon meyve
2. HAFTA MENÜ
SAHUR
- 2 dilim tam buğday ekmeği ile tost
- 1 su bardağı süt
- Bademifındık,ceviziçi
- Domates,Salatalık,Yeşillik,Taze Nane ,Maydonoz
İFTAR
İftariyelikler : kuru incir ,kuru kayısı , lor peyniri, dil peyniri
- Naneli Yoğurt çorba
- Fırında Enginarlı Tavuk
- Tam Buğday Ekmeği veya Cevizli Erişte
- Semizotu salatası
ARA ÖĞÜN
- 1 dilim güllaç veya 1 kase sütlü tatlı
3. HAFTA MENÜ
SAHUR
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 kase süt veya yoğurt + 3 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 5 adet kuru erik veya 3 adet kuru kayısı
- 2 adet ceviziçi
İFTAR
2 bardak su + 2 adet kuru kayısı veya lor peyniri
- Mercimek Çorba
- Elbasan Tava
- Çavdar Ekmeği veya Esmer pirinç pilavı
- Çoban salata
- Mantar pilaki
- Cacık
ARA ÖĞÜN
- 1 Ay dilim karpuz
- Badem,Fındık,Ceviz
4. HAFTA MENÜ
SAHUR
- Lor peynirli maydonoz ve dereotlu Omlet
- 1 su bardağı süt
- 10 tane fındık
- Domates ,salatalık,yeşillik
- Tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği
İFTAR
İftariyelikler : Hurma, kuru erik,beyaz peynir,kaşar peyniri
- Buğday Aşı Çorba
- Izgara piliç Pirzola (Kabak,biber,domates sote eşliğinde )
- Bol bol salata
- Tam buğday Ekmeği veya Sebzeli Bulgur Pilavı
- Ayran
ARA ÖĞÜN
- Vanilyalı Dondurma