Posalı Besinlerin Tüketimi

Posalı Besinlerin Tüketimi

Diyetisyen Elif Bilgin Baş konu hakkında bilgiler verdi.


Posa, besinlerin midemizde sindirilmeyen selüloz kısmıdır. Şu anda dünyada posalı besin  tüketimi oldukça azdır. Posalı besinlerin  tüketilmesinin yüksek olması kalp-damar sağlığından, kilo vermeye, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye birçok  yararı  bulunur.


Kilo Vermek İçin Posa Beslenmesi


Meyve, sebze her ana ve ara öğünde olmalıdır. Meyvelerde özellikle kabuklu tüketilmelidir. Sebzelerinizi ister yemek olarak isterseniz salata olarak tercih edebilirsiniz.

Tam tahıllı ekmekler, yulaf, bulgur, kinoa gibi karbonhidrat grubu posa oranından son derece zengindir.

Bağırsak sağlığınızın özellikle korunması açısından kuru baklagiller en büyük dikkat edilmesi gereken posa kaynağıdır. .

Kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber günlük 25 gram posa alımı optimal seviyedir.

Sindirim sistemimizde olan probiyotik bakterilerde  görevlerini yapabilmek için prebiyotikler dediğimiz posalı besinlere  ihtiyaç duyar. Bu probiyotik ve prebiyotikler  olmadığında kabızlık  sorunları yaşanır ve ne yazık ki kilo vermede de zorluklar yaşanır.

Whatsapp Yaz!
Tıkla Ara!